ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Στο ιατρείο μας πιστεύουμε ότι ο φυσικός τοκετός έχει πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν τα οφέλη του φυσικού τοκετού για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, και αυτό υποστηρίζεται από τα μακροπρόθεσμα οφέλη μιας φυσιολογικής εμπειρίας τοκετού.

Ο κολπικός τοκετός είναι ένας ασφαλής και φυσιολογικός τρόπος τοκετού, ο οποίος έχει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη μητέρα και το παιδί. Ο φυσιολογικός τοκετός κάνει πιο σύντομο τον χρόνο αποκατάστασης της μητέρας και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς θηλασμού. Επίσης  ενεργοποιεί τα γονίδια του νεογέννητου σας με τρόπο που βελτιστοποιεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Από την αρχή της εγκυμοσύνης, ενθαρρύνουμε την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία σχετικά με το τι συμβαίνει και γιατί. Η γνώση σχετικά με τη γέννηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φόβου και του άγχους και να βοηθήσει τις μητέρες να κατανοήσουν καλύτερα και να προετοιμαστούν για την εγκυμοσύνη τους. Καταρτίζοντας ένα εξατομικευμένο σχέδιο τοκετού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μητέρες μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα και να διαχειρίζονται τις προσδοκίες τους.

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον τοκετό θα πρέπει να αξιολογούνται πριν από κάθε επαφή με τη μητέρα και κατά τη διάρκεια του τοκετού, ώστε να μπορεί να αποφασιστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τον τοκετό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια

Ενημέρωση Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς συνοδό, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος θερμοκρασίας για όλους όσους εισέρχονται στο ιατρείο
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού, 

-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:

-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποία μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού