ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

woman resting at home

ΕΤΗΣΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η γυναικολογική εξέταση είναι σημαντικό μέρος της φροντίδας της υγείας των γυναικών. Μπορεί να μας βοηθήσει να προλάβουμε ή να διαγνώσουμε ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των γυναικών.

Ο γυναικολογικός έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας σας κορυφαία προτεραιότητα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία γυναίκα να μην κάνει έναν ετησίως. Η πρόληψη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της υγείας σας. Εάν μπορέσουμε να εντοπίσουμε ένα πρόβλημα νωρίς, θα είμαστε καλύτερα σε θέση να το διορθώσουμε.

Μια πλήρης γυναικολογική εξέταση περιλαμβάνει :

  • Τεστ Παπανικολάου (Τεστ Παπ).Το τεστ Παπανικολάου είναι μια πολύ γνωστή εξέταση που χρησιμοποιείται σε γυναικολογικές κλινικές. Το τεστ Παπανικολάου είναι ένας πολύτιμος τρόπος για να ελέγξετε για αλλαγές που μπορεί να σηματοδοτούν την έναρξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό το τεστ μπορεί επίσης να εντοπίσει ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως ΣΜΝ και λοιμώξεις.

Πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου, εκτός από τις ημέρες που έχετε έμμηνο ρύση. Αποφύγετε το κολπικό πλύσιμο και τη σεξουαλική επαφή την προηγούμενη ημέρα και τη χρήση ταμπόν ή κολπικής κρέμας για τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την εξέταση.

  • Διακολπικό υπερηχογράφημα: Αυτό το υπερηχογράφημα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη σαφήνεια στην απεικόνιση των εσωτερικών αναπαραγωγικών οργάνων από το υπερηχογράφημα κοιλίας, το οποίο είναι μια απεικονιστική μέθοδος που εξετάζει την κατάσταση της μήτρας και των ωοθηκών, εντοπίζοντας πιθανές ασθένειες όπως κύστεις ωοθηκών, ινομυώματα και καρκίνο του μαστού. της μήτρας, καθώς και τυχόν ανατομικές ανωμαλίες.
  • Έλεγχος μαστών: Σημαντική είναι η γυναικολογική εξέταση αλλά πρέπει να συμπληρώνεται από τη διενέργεια εξέτασης μαστού. Απαραίτητη είναι η ψηλάφηση του μαστού. Πέραν της ετήσιας ψηλάφησης από τον γιατρό μας, κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει αυτοψηλάφηση μία φορά το μήνα. Σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η ψηλάφηση πρέπει να γίνεται την 5η-10η ημέρα του κύκλου. Οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορούν να έχουν μια σταθερή ημέρα κάθε μήνα.

 

Οι γυναίκες άνω των 40 ετών πρέπει να κάνουν μαστογραφία. Συνιστάται συνήθως μία φορά το χρόνο, αρχής γενομένης από τα 40, με εξαίρεση τις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους μαστογραφία σε μικρότερη ηλικία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια
[wpaicg_chatgpt]

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού