ΚΟΛΠΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

romantic Portrait of a Woman smiling

ΚΟΛΠΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Μια κοινή αιτία χαλάρωσης του κόλπου είναι η ηλικία, καθώς και άλλες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες σας. Μια σύγχρονη θεραπεία αναζωογόνησης κόλπου μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κολπικής λειτουργίας και στη βελτίωση της σεξουαλικής σας ζωής. Η απόλαυση της σεξουαλικής σας ζωής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι πώς νιώθεις κατά τη διάρκεια του σεξ. Η πιθανή χαλάρωση του κόλπου μπορεί να είναι αρκετή για να κρατήσει τελικά και τους δύο συντρόφους χωριστά.

Η χαλάρωση του κόλπου είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες γυναίκες που είχαν κολπικό τοκετό. Κατά τη διάρκεια των ωρών του τοκετού, οι ιστοί του κόλπου τεντώνονται και προκαλούν βλάβη στα τοιχώματα και τους μύες στήριξης, προκαλώντας χαλάρωση της περιοχής και περιορισμένη αίσθηση κατά τη σεξουαλική διείσδυση ως εξής.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά αλλά περνούν την εμμηνόπαυση και χάνουν το «σύμμαχό» τους τα οιστρογόνα. Η μειωμένη παραγωγή ορμονών προκαλεί ατροφία στην περιοχή του κόλπου, καθιστώντας τη σεξουαλική ζωή λιγότερο ευχάριστη, τον οργασμό πιο δύσκολο και διαταραχές όπως η ακράτεια ούρων. Έχει βρεθεί ότι το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως σε μια περίοδο 4-5 ετών και επηρεάζει περισσότερο από το 50% των γυναικών.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν τη χαλάρωση του κόλπου και την ατροφία περιλαμβάνουν τη γήρανση, αλλά και τις ορμονικές διαταραχές σε νεαρότερη ηλικία, το κάπνισμα, την έλλειψη σωματικής άσκησης, τις απότομες αυξομειώσεις του σωματικού βάρους ή τη μακροχρόνια άρση βαριών αντικειμένων. Για τις γυναίκες που παρουσιάζουν κολπική χαλάρωση και χαλάρωση, η χρήση μιας διαδικασίας κολπικής αναζωογόνησης και σύσφιξης μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Υπάρχουν 3 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες αναζητούν κολπική αναζωογόνηση:

-Βελτίωση της σεξουαλικής ζωής
-Θεραπεία συμπτωμάτων κολπικής ατροφίας (κολπική ξηρότητα, επώδυνη επαφή, επαναλαμβανόμενη κολπική αιμορραγία)
-Λύση στην πρόπτωση του πυελικού εδάφους . Συμπτώματα που σχετίζονται με την πρόπτωση (κυστεοκήλη, ορθοκήλη, πρόπτωση κολοβώματος της μήτρας ή του κόλπου και ακράτεια ούρων)

Μέχρι πρόσφατα, οι επιλογές για τις γυναίκες ήταν η χειρουργική επέμβαση ή η συντηρητική θεραπεία. Η χειρουργική θεραπεία, εξ ορισμού, περιλαμβάνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για αναισθησία, νοσηλεία και αποκατάσταση των χειρουργικών ουλών, καθώς και αποδοχή από τον ασθενή πιθανών επιπλοκών. Από την άλλη, μια συντηρητική προσέγγιση στο πρόβλημα της κολπικής ατροφίας στοχεύει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής κατάστασης του κόλπου, μειώνοντας τα συμπτώματα.

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια

Ενημέρωση Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς συνοδό, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος θερμοκρασίας για όλους όσους εισέρχονται στο ιατρείο
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού, 

-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:

-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποία μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού