ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

In the laboratory professional nurse doing research

ΤΕΣΤ ΠΑΠ

Το τεστ Παπ είναι ένα απλό, ακίνδυνο και ανώδυνο προληπτικό γυναικολογικό τεστ. Ο σκοπός αυτής της εξέτασης είναι να εντοπίσει μη φυσιολογικές αλλαγές στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας, οι οποίες μπορεί να είναι ενδεικτικές προκαρκινικών ή καρκινικών αλλαγών.

Το τεστ Παπανικολάου είναι μια από τις σημαντικότερες προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει προκαρκινικές βλάβες, κολπικές και τραχηλικές λοιμώξεις και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που είναι μια από τις κύριες αιτίες καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επιπλέον, το τεστ Παπανικολάου μπορεί να αξιολογήσει την ορμονική κατάσταση του τραχήλου της μήτρας και να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, όταν είναι πιο πιθανό να είναι ιάσιμο και να διατηρηθεί η γονιμότητα.

Το τεστ Παπ είναι ένα εργαλείο προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και συνιστάται για σεξουαλικά ενεργές γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών. Γίνεται συνήθως κάθε 3 χρόνια, εκτός εάν ο γιατρός συστήσει διαφορετικά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια
[wpaicg_chatgpt]

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού