ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”
The couple

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί που διορθώνει δυσμορφίες του αιδοίου και συσφίγγει τον κόλπο. Μια εναλλακτική λύση είναι η μη επεμβατική σύσφιξη του κόλπου μέσω θέρμανσης ιστών με κύματα ραδιοσυχνοτήτων ή λέιζερ. Ασθενείς με σημαντική χαλάρωση μπορεί να μην έχουν όφελος από αυτές τις θεραπείες και μπορεί χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργική σύσφιξη με αιδοιοπλαστική.

 

Λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς κάνουν αιδοιοπλαστική

Μετά τον τοκετό, οι γυναίκες μπορεί να παραπονεθούν για κολπική χαλάρωση, που προκύπτει από το τέντωμα των ιστών και το διαχωρισμό των μυών· αυτή η χαλάρωση μπορεί να συμβάλει στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

 

 

Τι κάνει η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική φέρνει τους διαχωρισμένους μύες μαζί και αφαιρείται το επιπλέον δέρμα του βλεννογόνου από την πίσω πλευρά του κόλπου. Το εξωτερικό δέρμα μπορεί επίσης να αφαιρεθεί για αισθητικούς λόγους.

 

Διαδικασία αιδοιοπλαστικής

Μόλις προσδιοριστεί η ποσότητα σύσφιξης που πρέπει να γίνει, επισημαίνεται μια σφήνα σε σχήμα πίτας για να οριοθετήσει το επιπλέον δέρμα που θα αφαιρεθεί από το εσωτερικό του κόλπου. Κάτω από το δέρμα, οι ιστοί σφίγγονται με ισχυρά ράμματα. Μόλις το κολπικό κανάλι σφίξει, το δέρμα ράβεται. Εάν υπάρχει εξωτερικό δέρμα που προεξέχει, αυτό μπορεί επίσης να μειωθεί για πιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάρρωση από αιδοιοπλαστική

Οι ασθενείς μπορεί να ταλαιπωρηθούν για μία έως δύο εβδομάδες. Μπορεί να αισθανθούν βαθύ πόνο τις πρώτες ημέρες και δεν μπορούν να κάνουν χρήση ταμπόν ή να κάνουν σεξ για οκτώ εβδομάδες. Ανάλογα με την ποσότητα σύσφιξης που πραγματοποιείται, ορισμένες ασθενείς ενδέχεται να λάβουν οδηγίες για τη χρήση διαστολέων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ενημέρωση Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς συνοδό, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος θερμοκρασίας για όλους όσους εισέρχονται στο ιατρείο
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού, 

-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:

-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποία μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού