ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

The couple

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί που διορθώνει δυσμορφίες του αιδοίου και συσφίγγει τον κόλπο. Μια εναλλακτική λύση είναι η μη επεμβατική σύσφιξη του κόλπου μέσω θέρμανσης ιστών με κύματα ραδιοσυχνοτήτων ή λέιζερ. Ασθενείς με σημαντική χαλάρωση μπορεί να μην έχουν όφελος από αυτές τις θεραπείες και μπορεί χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργική σύσφιξη με αιδοιοπλαστική.

 

Λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς κάνουν αιδοιοπλαστική

Μετά τον τοκετό, οι γυναίκες μπορεί να παραπονεθούν για κολπική χαλάρωση, που προκύπτει από το τέντωμα των ιστών και το διαχωρισμό των μυών· αυτή η χαλάρωση μπορεί να συμβάλει στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

 

 

Τι κάνει η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική φέρνει τους διαχωρισμένους μύες μαζί και αφαιρείται το επιπλέον δέρμα του βλεννογόνου από την πίσω πλευρά του κόλπου. Το εξωτερικό δέρμα μπορεί επίσης να αφαιρεθεί για αισθητικούς λόγους.

 

Διαδικασία αιδοιοπλαστικής

Μόλις προσδιοριστεί η ποσότητα σύσφιξης που πρέπει να γίνει, επισημαίνεται μια σφήνα σε σχήμα πίτας για να οριοθετήσει το επιπλέον δέρμα που θα αφαιρεθεί από το εσωτερικό του κόλπου. Κάτω από το δέρμα, οι ιστοί σφίγγονται με ισχυρά ράμματα. Μόλις το κολπικό κανάλι σφίξει, το δέρμα ράβεται. Εάν υπάρχει εξωτερικό δέρμα που προεξέχει, αυτό μπορεί επίσης να μειωθεί για πιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάρρωση από αιδοιοπλαστική

Οι ασθενείς μπορεί να ταλαιπωρηθούν για μία έως δύο εβδομάδες. Μπορεί να αισθανθούν βαθύ πόνο τις πρώτες ημέρες και δεν μπορούν να κάνουν χρήση ταμπόν ή να κάνουν σεξ για οκτώ εβδομάδες. Ανάλογα με την ποσότητα σύσφιξης που πραγματοποιείται, ορισμένες ασθενείς ενδέχεται να λάβουν οδηγίες για τη χρήση διαστολέων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια
[wpaicg_chatgpt]

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού