Διαταραχές περιόδου

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Διαταραχές περιόδου

 

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν περιόδους που διαρκούν τέσσερις έως επτά ημέρες. Η περίοδος μιας γυναίκας εμφανίζεται συνήθως κάθε 28 ημέρες, αλλά οι κανονικοί εμμηνορροϊκοί κύκλοι μπορεί να κυμαίνονται από 21 ημέρες έως 35 ημέρες.

Ποιες είναι οι διαταραχές περιόδου;
Κάποια παραδείγματα εμμηνορροϊκών προβλημάτων περιλαμβάνουν:

  • Περιόδους που συμβαίνουν λιγότερο από 21 ημέρες ή περισσότερο από 35 ημέρες
  • Έλλειψη τριών ή περισσότερων συνεχόμενων περιόδων
  • Εμμηνορροϊκή ροή που είναι πολύ μεγαλύτερη ή λιγότερη από τη συνηθισμένη
  • Περιόδους που διαρκούν περισσότερο από επτά ημέρες
  • Περιόδους που συνοδεύονται από πόνο, κράμπες, ναυτία ή έμετο
  • Αιμορραγία ή κηλίδες μεταξύ περιόδων, μετά την εμμηνόπαυση ή μετά το σεξ

 

Διάγνωση

Για να βοηθήσετε στη διάγνωση των εμμηνορροϊκών διαταραχών, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας. Για την προετοιμασία, κρατήστε ένα αρχείο της συχνότητας και της διάρκειας των περιόδων σας. Καταγράψτε επίσης τυχόν επιπλέον συμπτώματα, όπως κράμπες, και ετοιμαστείτε να συζητήσετε το ιστορικό υγείας.

Θεραπεία

Οι θεραπείες για διαταραχές της εμμήνου ρύσεως κυμαίνονται από φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή έως χειρουργική επέμβαση. Οι επιλογές θεραπείας θα εξαρτηθούν από τη διάγνωσή σας, τη σοβαρότητά της, ποια θεραπεία προτιμάτε, το ιστορικό υγείας σας και τη σύσταση του επαγγελματία υγείας σας.

Πρόληψη

Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τις διαταραχές της περιόδου, αλλά μπορείτε να τις διαχειριστείτε μόλις συμβούν, π.χ. οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ωορρηξίας μπορούν να ρυθμίσουν την αιμορραγία της περιόδου τους συνεχίζοντας να λαμβάνουν αντισυλληπτικά δια στόματος.
Για άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως κράμπες ή προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να λάβετε μέτρα και να αποτρέψετε ή να ελαχιστοποιήσετε την ενόχληση και τον πόνο σας.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on vk
Αιδοιοπλαστική
Τι είναι η αιδοιοπλαστική; Η αιδοιοπλαστική είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί που διορθώνει δυσμορφίες του αιδοίου και συσφίγγει
Υπέρηχος
Τι είναι ο υπέρηχος; Ο υπέρηχος είναι μια μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για την παραγωγή
Εφηβική γυναικολογία
Τα κορίτσια επισκέπτονται έναν γυναικολόγο για πρώτη φορά μεταξύ των ηλικιών 13 και 15 ετών. Εάν βέβαια αντιμετωπίζουν κάποιο
Υπογονιμότητα
Η υπογονιμότητα μπορεί να προκύψει από κάποιο πρόβλημα με εσάς ή τον σύντροφό σας ή από συνδυασμό παραγόντων που
HPV και αντιμετώπιση
Τι είναι ο HPV; Η λοίμωξη από HPV είναι μια ιογενής λοίμωξη που προκαλεί συνήθως νεοπλασίες του δέρματος ή
Υστερο – σαλπιγγογραφία
Τι είναι η υστεροσαλπιγγογραφία; Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι μια εξέταση ακτίνων Χ της μήτρας και των σαλπίγγων. Χρησιμοποιεί μια ειδική

Ενημέρωση για τον Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας


Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της ασφάλειας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

 

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς σύντροφο, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος για όλους που εισέρχονται 
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κοροναϊού, 
-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:


-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται μάσκες με μικρές πλαστικές βαλβίδες. Ενώ προστατεύουν τον χρήστη, δεν προστατεύουν τους άλλους και θα σας ζητηθεί να φορέσετε διαφορετική μάσκα. Δεν επιτρέπονται επίσης τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποίοι μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού