Αιδοιοπλαστική

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΤΙΜΟΣ

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Αιδοιοπλαστική

Τι είναι η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί που διορθώνει δυσμορφίες του αιδοίου και συσφίγγει τον κόλπο. Μια εναλλακτική λύση είναι η μη επεμβατική σύσφιξη του κόλπου μέσω θέρμανσης ιστών με κύματα ραδιοσυχνοτήτων ή λέιζερ. Ασθενείς με σημαντική χαλάρωση μπορεί να μην έχουν όφελος από αυτές τις θεραπείες και μπορεί χρειαστεί να υποβληθούν σε χειρουργική σύσφιξη με αιδοιοπλαστική.

 

Λόγοι για τους οποίους οι ασθενείς κάνουν αιδοιοπλαστική

Μετά τον τοκετό, οι γυναίκες μπορεί να παραπονεθούν για κολπική χαλάρωση, που προκύπτει από το τέντωμα των ιστών και το διαχωρισμό των μυών· αυτή η χαλάρωση μπορεί να συμβάλει στη σεξουαλική δυσλειτουργία.

 

 

Τι κάνει η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική φέρνει τους διαχωρισμένους μύες μαζί και αφαιρείται το επιπλέον δέρμα του βλεννογόνου από την πίσω πλευρά του κόλπου. Το εξωτερικό δέρμα μπορεί επίσης να αφαιρεθεί για αισθητικούς λόγους.

 

Διαδικασία αιδοιοπλαστικής

Μόλις προσδιοριστεί η ποσότητα σύσφιξης που πρέπει να γίνει, επισημαίνεται μια σφήνα σε σχήμα πίτας για να οριοθετήσει το επιπλέον δέρμα που θα αφαιρεθεί από το εσωτερικό του κόλπου. Κάτω από το δέρμα, οι ιστοί σφίγγονται με ισχυρά ράμματα. Μόλις το κολπικό κανάλι σφίξει, το δέρμα ράβεται. Εάν υπάρχει εξωτερικό δέρμα που προεξέχει, αυτό μπορεί επίσης να μειωθεί για πιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάρρωση από αιδοιοπλαστική

Οι ασθενείς μπορεί να ταλαιπωρηθούν για μία έως δύο εβδομάδες. Μπορεί να αισθανθούν βαθύ πόνο τις πρώτες ημέρες και δεν μπορούν να κάνουν χρήση ταμπόν ή να κάνουν σεξ για οκτώ εβδομάδες. Ανάλογα με την ποσότητα σύσφιξης που πραγματοποιείται, ορισμένες ασθενείς ενδέχεται να λάβουν οδηγίες για τη χρήση διαστολέων.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on pinterest
Share on vk
Υπέρηχος
Τι είναι ο υπέρηχος; Ο υπέρηχος είναι μια μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για την παραγωγή
Εφηβική γυναικολογία
Τα κορίτσια επισκέπτονται έναν γυναικολόγο για πρώτη φορά μεταξύ των ηλικιών 13 και 15 ετών. Εάν βέβαια αντιμετωπίζουν κάποιο
Διαταραχές περιόδου
  Οι περισσότερες γυναίκες έχουν περιόδους που διαρκούν τέσσερις έως επτά ημέρες. Η περίοδος μιας γυναίκας εμφανίζεται συνήθως κάθε
Υπογονιμότητα
Η υπογονιμότητα μπορεί να προκύψει από κάποιο πρόβλημα με εσάς ή τον σύντροφό σας ή από συνδυασμό παραγόντων που
HPV και αντιμετώπιση
Τι είναι ο HPV; Η λοίμωξη από HPV είναι μια ιογενής λοίμωξη που προκαλεί συνήθως νεοπλασίες του δέρματος ή
Υστερο – σαλπιγγογραφία
Τι είναι η υστεροσαλπιγγογραφία; Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι μια εξέταση ακτίνων Χ της μήτρας και των σαλπίγγων. Χρησιμοποιεί μια ειδική

Ενημέρωση για τον Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας


Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της ασφάλειας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

 

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς σύντροφο, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος για όλους που εισέρχονται 
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κοροναϊού, 
-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:


-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται μάσκες με μικρές πλαστικές βαλβίδες. Ενώ προστατεύουν τον χρήστη, δεν προστατεύουν τους άλλους και θα σας ζητηθεί να φορέσετε διαφορετική μάσκα. Δεν επιτρέπονται επίσης τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποίοι μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού