ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Τίμος Αλεξανδρίδης

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Shot of clueless young caucasian brunette woman looking at camera with confused and puzzled

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ερώτηση #1. Πώς μεταδίδονται τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων;

Απάντηση: Τα κονδυλώματα συνήθως μεταδίδονται με άμεση επαφή, δέρμα με δέρμα με τα κονδυλώματα ενός μολυσμένου ατόμου και πιθανώς και με σωματικά υγρά. Μπορούν να εμφανιστούν από λίγες ημέρες μετά τη μόλυνση μέχρι και μερικά χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις. Μεταδίδονται επίσης από τη μητέρα στο έμβρυο κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού. Για το λόγο αυτό, συνήθως συνιστάται καισαρική τομή αν υπάρχουν εξωτερικά κονδυλώματα.

 

 

Ερώτηση #2. Πώς θα καταλάβω ότι έχω κονδυλώματα;

Απάντηση: Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να γνωρίζετε ότι έχετε κονδυλώματα είναι η εξέταση από ιατρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις η κλινική εξέταση χρειάζεται να συνοδευτεί κι από δερματοσκόπηση ή κολποσκόπηση, εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς και λήψη δείγματος για βιοψία.

 

 

Ερώτηση #3. Είναι δυνατόν να απαλλαγώ από τα κονδυλώματα;

Απάντηση: Ναι υπάρχει θεραπεία για τα κονδυλώματα. Μέχρι σήμερα έχουν δοκιμαστεί διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι, τόσο συντηρητικές (φαρμακευτικές), όσο και επεμβατικές. Συγκεκριμένα:

1 Φαρμακευτική αγωγή

2 Με χειρουργική αφαίρεση

3 Με κρυοπηξία

4 Με ηλεκτροδιαθερμία

5 Με εξάχνωση με Laser

 

 

Ερώτηση #4. Εάν είμαι έγκυος, είναι ασφαλές να ξεκινήσω μια θεραπεία;

Απάντηση: Όσο νωρίτερα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τα κονδυλώματα τόσο το καλύτερο. Οι περισσότερες θεραπείες είναι απολύτως ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός ίσως από το Aldara. Το Aldara είναι γνωστό ότι προκαλεί εξάνθημα και εγκαύματα σε ορισμένες γυναίκες, επομένως συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το Aldara κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

 

Ερώτηση #5. Είναι αλήθεια ότι ο ιός παραμένει πάντα μέσα μας;

Απάντηση: Κάθε φορά που κολλάμε έναν ιό, είτε είναι ιός κρυολογήματος, ιός γρίπης ή οτιδήποτε άλλο… το σώμα μας δημιουργεί ένα αντίγραφό του στο σύστημά του. Το ίδιο πράγμα  συμβαίνει και με τον HPV, τον ιό των κονδυλωμάτων. Έτσι, κάθε φορά που το ξεπερνάτε όπως ακριβώς θα ξεπεράσατε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη, θα συνεχίσετε να έχετε τον ιό μέσα σας, αν και αυτό δεν θα σας δημιουργεί προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Επιλέξτε υπηρεσία *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
Όνομα *
E-mail *
Τηλέφωνο Επικοινωνίας *
Σχόλια
[wpaicg_chatgpt]

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού