Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τίμος Αλεξανδρίδης

Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Διδακτορικό στην “Εφηβική Γυναικολογία”

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μερικές γυναίκες αποτυγχάνουν να κατανοήσουν τη σημασία της γυναικολογίας. Η επίσκεψη στον γυναικολόγο μπορεί να είναι ταμπού και αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή φοβούνται. Ο φόβος είναι λόγω της εσφαλμένης εντύπωσης που εχουν ειδικά νέα κορίτσια για τούτη την διαδικασία και ο γενικότερος φόβος των αποτελεσμάτων της εξέτασης και όχι από μόνη της η επίσκεψη στον γυναικολόγο.

Το να φοβάστε είναι λογικό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σας κρατά μακριά από τον γιατρό, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει και να βοηθήσει στη θεραπεία ορισμένων καταστάσεων κατά τα αρχικά στάδια. Καλό είναι να επισκέπτεστε τον γυναικολόγο πολλές φορές το χρόνο γιατί η γυναικολογία είναι σημαντική για την έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων. 

Οι αιδιοκολπίτιδες είναι ένα συχνό φαινόμενο και οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από την τραυματική αυτή  εμπειρία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Αυτές οι λοιμώξεις εντοπίζονται εύκολα από έναν γυναικολόγο ακόμη και πριν αρχίσετε να αισθάνεστε οποιοδήποτε σύμπτωμα. Υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες αιδιοκολπίτιδας που αφορούν ακόμα και την καθημερινή μας ζωή και η σύγχρονη ιατρική σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τα επώδυνα συμπτώματα. Υπάρχουν πολλές μορφές θεραπείας, αλλά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από εξειδικευμένο γιατρό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο. Αν και αυτή η κατάσταση δεν είναι απειλητική για τη ζωή, μπορεί να σας κάνει να υποφέρετε από πόνο και δυσφορία. 

Οι γυναικολόγοι αυτές τις μέρες αντιμετωπίζουν επίσης και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις υπογονιμότητας. Κάποιες γυναίκες προσπαθούν πολύ σκληρά για να μπορέσουν να μείνουν έγκυες. Οι γυναίκες του παρελθόντος έπρεπε απλώς να συνεχίσουν να προσπαθούν ή θα έπρεπε να ζήσουν σε αυτή την κατάσταση για πάντα. Με τις πρόσφατες εξελίξεις οι γυναικολόγοι βοηθούν με επιτυχία τις γυναίκες να συλλάβουν. 

Εκτός από τη δυνατότητα διάγνωσης και θεραπείας της αιδιοκολπίτιδας και της στειρότητας, οι γυναικολόγοι μπορούν να θεραπεύσουν και  Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Υπάρχουν μερικά ΣΜΝ που είναι απειλητικά για τη ζωή και μερικά που δεν είναι, αλλά είναι ενοχλητικά. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο αυτή η κατάσταση πρέπει να λαμβάνεται αρκετά υπόψη και να αντιμετωπίζεται σωστά.

Όλα αυτά τα σημεία επιβεβαιώνουν ότι η γυναικολογία είναι πράγματι ένας πολύ σημαντικός τομέας και πρέπει να δοθεί η δέουσα σημασία. Είναι σωτήριο ζωής με όλες του τις έννοιες.

Κλείνοντας την αναφορά μας στην γυναικολογική εξέταση, σαφώς και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κορωνίδα της γυναικολογίας είναι το τεστ Παπανικολάου, μια εξέταση που κυριολεκτικά σώζει πολλές ζωές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

Ενημέρωση Covid - 19

Η ασφάλεια των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές να δείτε τον γιατρό σας και ότι δεν πρέπει να διστάσετε να μας επισκεφθείτε για ιατρικό ζήτημα, για κάποια αλλαγή στην υγεία σας ή για προληπτική επίσκεψη

Στο ιατρείο μας, οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της υγείας για όσους εισέρχονται στις εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν:

-Ζητούμε από τους ασθενείς να επισκεφθούν το γιατρό τους χωρίς συνοδό, εάν είναι δυνατόν
-Έλεγχος θερμοκρασίας για όλους όσους εισέρχονται στο ιατρείο
-Απομόνωση ασθενών με συμπτώματα κορωνοϊού, 

-Απαίτηση από όλους τους γιατρούς, τα μέλη του προσωπικού, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να φορούν μάσκα προσώπου
-Αυστηρά πρωτόκολλα καθαρισμού και απολύμανσης για όλες τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό

Ως ασθενής, μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο όταν πηγαίνετε στο γραφείο του γιατρού σας:

-Φορέστε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου. Δεν επιτρέπονται τα αξεσουάρ τύπου φουλάρια, κασκόλ, τα οποία μπορούν να τραβηχτούν πάνω από το στόμα και τη μύτη.
-Τηρείτε τις κοινωνικές αποστάσεις.
-Εξασκηθείτε στη σωστή υγιεινή πλένοντας τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα κάθε φορά.
-Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών πριν και μετά την επίσκεψή σας.
-Αποφύγετε να αγγίζετε τις κοινόχρηστες επιφάνειες στο γραφείο, όπως πόμολα και κουμπιά ανελκυστήρα, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας.

Το Ιατρείο μας στεγάζεται σε ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Ι. Τσιμισκή 78 στον 5ο όροφο και δέχεται επισκέψεις μόνο με ραντεβού